Flexibel Betrouwbaar Snel inzetbaar Hergebruik inboedel

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen. Klik op een vraag om het antwoord uit te klappen. Wanneer u zelf nog andere vragen heeft kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Bel ons op 06 4000 8640. Gratis een vrijblijvende offerte aanvragen kan ook altijd via info@inboedeltotaalzorg.nl.

Ja. Onze naam zegt het eigenlijk al: Inboedel Totaal Zorg doet alles. Van het leegruimen van de kasten, het opruimen van de meubels tot het afvoeren van het laatste stukje vloerbedekking en het vegen van de vloeren. U hoeft zelf eigenlijk niets te doen, alleen het uitzoeken en uit de woning halen van spullen waar u zelf een bestemming voor heeft.

Voor nog goed bruikbare spullen, zoals diverse meubelen, kleding, witgoed, soms ook boeken, probeert Inboedel Totaal Zorg altijd een goede bestemming te vinden.

Daartoe hebben wij gelukkig voldoende contacten met instellingen en goede doelen. Wat echt niet meer bruikbaar is of waar absoluut geen vraag naar is, wordt vernietigd of gerecycled. Bij grote hoeveelheden restinboedel kan gebruik gemaakt worden van een afvalcontainer. Maar als InboedelTotaal Zorg het “afval” zelf kan afvoeren, wordt het in eigen beheer naar de plaatselijke milieustraat gebracht.

Opkopen doet Inboedel Totaal Zorg in principe niet, maar wanneer sprake is van een aantal verkoopbare spullen dan wordt hiervoor in overleg een bedrag in mindering gebracht op de totale kosten van de ontruiming. Voor waardevolle stukken uit de inboedel kunnen wij een erkend veilinghuis inschakelen. Inboedel Totaal Zorg kan voorlopige taxaties (laten) doen en het transport verzorgen.

Een lastige vraag, omdat de kosten voornamelijk afhangen van de hoeveelheid werk en dus de tijd die voor het leegruimen nodig is. Die factoren zijn zonder een locatiebezoek vaak heel moeilijk in te schatten. Daarom komt Inboedel Totaal Zorg altijd graag eerst de woning bekijken. Naast de persoonlijke kennismaking en het bespreken van de wensen willen wij een goede indruk hebben van:

  • De bereikbaarheid en toegankelijkheid van de woning
  • Het aantal kamers en de hoeveelheid af te voeren inboedel
  • De te verwijderen vloerbedekking: gelijmd of losliggend
  • Eventuele herstelwerkzaamheden
  • De waarde van bijzondere meubelstukken, kunstwerken e.d. (indien aanwezig)

Ja, dat kan. Na de ontruiming maakt Inboedel Totaal Zorg de woning helemaal klaar voor oplevering. U hoeft dus zelf in principe niets meer te doen. De feitelijke oplevering aan de verhuurder /eigenaar blijft altijd uw eigen verantwoordelijkheid, maar Inboedel Totaal Zorg kan dat traject wel begeleiden.

Na het opruimen van de inboedel en het verwijderen van de vloerbedekking laat Inboedel Totaal Zorg de woning netjes achter. Dit betekent bezemschoon. Soms wordt de woning ook gestofzuigd. Daarnaast worden aanrecht, wastafels, vensterbanken en lichtschakelaars schoongemaakt. Indien nodig kunnen ook meer uitgebreide schoonmaakwerkzaamheden worden afgesproken.

Inboedel Totaal Zorg kan een gemiddelde woningontruiming al binnen 1 week inplannen. Soms al binnen enkele dagen! Maar om er helemaal zeker van te zijn dat de met de verhuurder afgesproken datum van oplevering wordt gehaald is het natuurlijk van belang om zo tijdig mogelijk contact met ons op te nemen. Met Inboedel Totaal Zorg weet u snel waar u aan toe bent. Dat is een hele zorg minder!